Assortiment
Waar er bij de meeste kinderen gewoon melk in de fles zat, vermoeden we dat Joris stiekem met wijn grootgebracht is. Na een wervelende studietijd aan de Hogere Hotelschool in Leeuwarden en de nodige werkervaring in de gastronomie in metropolen Londen en Amsterdam kon het dan ook niet uitblijven dat Joris zich met hart en ziel aan de wijn zou overgeven. Inmiddels is hij, naast dat hij een Italiaanse wijnimport runt, in de voetsporen van zijn vader getreden als mede-eigenaar van Noordman en La Bordelaise. Toch iets met appels en bomen.
Wij kennen maar weinig mensen die zoveel talent voor wijn hebben als Yvo. Het is eenieder een raadsel hoe hij op zo jonge leeftijd zo’n encyclopedische wijnkennis en zo’n enorme passie voor wijn heeft opgebouwd. ‘Yvo is someone to watch in the wine world’, schreef de voorzitter van de Cambridge University Blind Wine Tasting Society enkele jaren geleden al. Het bleek een profetische uitspraak. Inmiddels is Yvo mede-eigenaar van Noordman en La Bordelaise, heeft hij de Diploma Course van WSET op zak en draagt hij de titel Weinakademiker. Dat bleef natuurlijk niet onopgemerkt: Winelife nam ‘m op in de hotlist 2017 van meest invloedrijke Nederlanders in de winebusiness, René van Heusden publiceerde een prachtig diepte-interview met Yvo in Perswijn en Elsevier wijdde een column aan dit jonge talent. Hou ‘m in de gaten dus, onze rijzende ster!
Bij Noordman zijn we stiekem allemaal een beetje jaloers op Charles. Hij is namelijk de enige die nog heeft meegemaakt dat we onze wijnen zelf bottelden. Op jonge leeftijd begonnen in de bottelarij (wat toentertijd zoveel inhield als dat je de eervolle taak had – wij citeren – je met alle ins en outs van de lege flessen bezig te houden), is hij meer dan veertig jaar (!) het gezicht van onze winkel aan de Haagweg. Zijn doortimmerde kennis en ervaring combineert hij met een nog altijd niet te stuiten passie voor wijn, of het nou een wijnspijs-advies of een proeverij betreft. Onze klanten zijn ook altijd blij te horen dat Charles op de zaterdagen enthousiast ons team blijft versterken, en wij hopen van ganser harte dat hij het nóg veertig jaar volhoudt bij ons.
Nico is de spil als het gaat om La Bordelaise en de horecaklanten die we wekelijks van wijn mogen voorzien. En dat kan hij als geen ander aangezien hij voorheen als sommelier en gastheer van restaurant de Engelenbak aan de andere kant van de tafel zat. Nico is sowieso een door de wol geverfde horecaffer die meer dan twintig jaar ervaring heeft in de business, ooit begonnen als afwasser bij Fabers en opgeklommen tot maître sommelier van La Bordelaise.
Simone heeft altijd al een voorliefde voor wijn gehad en naast een heel andere carrière haar kennis over wijn gestaag uitgebreid. Met enorm veel plezier heeft zij o.a. WSET 2 en 3 gevolgd bij Yvo in de Bordelaise en bezoekt zij graag wijngebieden om de belevenis compleet te maken. Energiek en klantgericht als zij is adviseert zij u graag In onze winkel aan de Haagweg. Tevens neemt zij ook wat projecten op zich, waaronder bijvoorbeeld het doorontwikkelen van onze website met voor u interessante blogs en inspirerende filmpjes.
Clara is jurist, maar stiekem ligt haar echte passie bij de wijn. Na het afronden van WSET 2 en 3 heeft zij in mei 2024 de Diploma Course van WSET afgerond. Een volgende stap is, net als Yvo, de titel Weinakademiker te bemachtigen. Clara staat met veel plezier elke zaterdag in La Bordelaise en ze geeft wijnproeverijen namens beide winkels. Verder geeft zij namens de Wijnstudio de wijncursussen bij La Bordelaise (en soms ook op andere locaties in het land). En oh ja, ze schrijft met veel enthousiasme de blogs voor onze website én houdt de social media bij.
Voordelen eigen account