Gamba's
Maak de gamba schoon, verwijder de schil en het darmkanaal.
Tom-kha saus
Breng de kokosmelk aan de kook. Voeg de laos, sereh, korianderzaadjes, limoenblaadjes, ui en sushi-azijn toe. Neem van het vuur en laat de smaken 1 uur intrekken.
Mix de saus kort met de staafmixer om de aroma’s vrij te laten komen en giet hem vervolgens door een zeef. Breng op smaak met wat zout.
Pompoenpuree
Doe de grove stukken pompoen in een vacuümzak samen met de gember en zout naar smaak. Maak de zak dicht en kook de pompoenstukken gaar op 85 graden in een sous-videapparaat. Heb je geen sous-videapparaat? Je kunt de pompoen ook samen met de gember en zout in een pan water koken. Doe de ingrediënten uit de zak in een blender samen met het sinaasappelsap en maal tot een gladde puree. Breng op smaak met zout en druk het vervolgens door een zeef boven een kom.
Gemarineerde pompoen
Schaaf de pompoen in heel dunne plakken (a 3 mm) - het liefst met een snijmachine of mandoline. Steek met behulp van een ronde uitsteekvorm kleine rondjes uit de pompoen en marineer ze met een scheutje sushi-azijn en wat korianderolie naar smaak.
Om te dresseren
Een klassiek gemaakt witte bourgogne, krachtig, complex met veel rijp fruit zoals abrikoos, peer en wilde perzik. Een mooie droge wijn met een verfijnde mineraliteit en boterigheid door rijping in eiken houten vaten.