Pecorino is een Italiaanse witte druif die vooral geteeld wordt in Marche en Abruzzo. In de jaren tachtig van de vorige eeuw werd pecorino vanwege zijn lage opbrengsten bijna volledig verdrongen door de veel productievere trebbiano, maar hij is op het laatste moment gered. Sindsdien beleeft hij een revival. In koelere, hoger gelegen wijngaarden levert pecorino kwalitatief goede wijnen met zowel veel suikers als veel zuren. Ze zijn droog en mineraal van smaak, met aroma’s van acacia, jasmijn en soms wat zoethout. Toeval of niet, wijnen van pecorino smaken prima bij de gelijknamige Italiaanse schapenkaas.
Volle, droge witte wijn uit Italië, met een aroma van rijpe gele vruchten en lichte toastnuances. De smaak is vol en romig. Heerlijk bij smaakvolle gerechten met vis, maar ook lekker bij jonge kazen.
Droge, krachtige witte wijn uit Italië, met de geur van rijpe abrikozen, amandel en eikenhout. De volle, dikke smaak combineert uitstekend met vis of gevogelte.
Pittige droge witte wijn met fijne toastgeuren en rijpe appel en abrikoos in het aroma. De smaak zet sappig, fris in en ontwikkelt zich vol en aanhoudend met een lange afdronk.