Griekenland is een vaak onderschat wijnland met een rijke wijnbouwgeschiedenis, waar boeiende wijnen gemaakt worden met een heel eigen karakter. Die eigenheid ontstaat onder andere door het gebruik van authentieke Griekse druivenrassen. In tegenstelling tot de meeste internationale rassen zijn die goed aangepast aan de lokale groeiomstandigheden. Voorbeelden zijn de blauwe agiorgitiko en xinomavro, en de witte assyrtiko en robola.
In bepaalde laag gelegen delen van Griekenland, zeker dicht bij de zee, kan het door het overwegend mediterrane klimaat behoorlijk warm worden. Door de druivenstokken op grote hoogte aan te planten wordt dit probleem omzeild. De belangrijkste Griekse herkomstgebieden voor wijn zijn Naoussa, Nemea en Santorini.
Frisse, droge witte wijn uit Griekenland, met een aroma van toast en rijp fruit. De sappige, evenwichtige smaak combineert goed met vis, kip en milde pasta. Ook lekker als aperitief.
Bijzondere witte wijn met een verfijnde geur van grapefruit, limoen en vuursteen. Verleidelijk fruitig, mondvullend en fris-droog. Licht ziltig in de finale. Heerlijk om zo te drinken, of perfect om te combineren met fruits de mer en gegrilde visgerechten.
Kruidige en frisse Griekse rode wijn met de geur van rood fruit en een soepele, toegankelijke smaak. Eventueel licht gekoeld lekker bij koude schotels en gegrilde gerechten.
Griekse, droge witte wijn met een pittige, kruidige geur en een krachtige, frisse smaak. Gemaakt van assyrtikodruiven. Lekker bij gegrilde vis of schaal- en schelpdieren.
Volrode Griekse wijn met een aroma van rijp rood fruit en verfijnd eikenhout. De volle, kruidige en evenwichtige smaak combineert heel goed met rund- of lamsvlees, zelfs flink gekruid.